8258 Badacsonytomaj,
Kert u. 8.

87/471-573, 30/574-6749
altisk@altisk-btomaj.edu.hu

Találatok: 110

Az európai autómentes nap (nem hivatalosan: autómentes világnap; angolul: European Car Free Day vagy In Town Without My Car! Day) egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét:

  • a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,
  • a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
  • a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
  • a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_aut%C3%B3mentes_nap

Iskolánk is felhívást intézett a gyerekek és szüleik felé, hogy a fent nevezett napon próbáljanak meg valamilyen módon csatlakozni a mozgalomhoz. Igaz, első alkalommal történt ez meg, de remélem ebből hagyományt is tudunk teremteni és akkor egyre többen fognak részt vállalni ebben. Aki nem „pöfögő” járművel érkezett mindenki kapott egy almalét az iskola ajtajában, majd az első két szünetben az aulában felszeletelt körte várta a diákokat.

Ezúton szeretném minden gyereknek és az őket segítő szülőknek megköszönni, hogy lehetővé tették gyermekeik számára – még a szomszédos településekről is -, hogy valamilyen formában támogatták a kis rendezvényünket. Remélem jövőre még többen csatlakoznak hozzánk!

Farkas Csilla